Puiden kaato

Puiden kaato rakennetussa ympäristössä asettaa työn suorittamiselle usein haasteita, ja siksi se kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Arvioimme jokaisen kohteen erikseen, ja valitsemme turvallisimman sekä tehokkaimman työtavan, asiakkaan toiveet huomioon ottaen. Turhia riskejä puunkaadossa ei kannata ottaa.

Meiltä saat kätevästi myös aiheeseen liittyvät lisäpalvelut, esimerkiksi risujen ja runkojen poiskuljetus, klapitus ja kantojyrsintä. Tilaa halutessasi ”avaimet käteen” -paketti, me hoidamme kaiken puolestasi ja Sinun aikasi jää muuhun.

Suorat kaadot

Tilanne on yleensä hyvä silloin, kun puu päästään kaatamaan suoraan tyveltä, maasta käsin. Kun tilaa on riittävästi ja työ on mahdollista suorittaa hallitusti tyveltä, kaadetaan puut suorana.

Puiden poisto paloina

Kun poistettava puu kasvaa niin ahtaassa paikassa, että kaato tyveltä on mahdotonta, poistetaan puu paloina. Työmenetelmä valitaan tapauskohtaisesti ja siihen vaikuttavat mm. puun sijainti, kunto, lähellä olevien rakenteiden määrä jne.

Kiipeillenkaato

Arboristit ovat puiden hoitoon ja kaatoon koulutettuja ammattilaisia. Turvallinen kiipeilytekniikka ja työmenetelmät, sekä asianmukaiset varusteet, ovat kaiken lähtökohtana. Ahtaassa paikassa kasvavat puut saadaan poistettua hallitusti esimerkiksi kiipeilytekniikka käyttäen.

Nosturikaadot / nostolavakaadot

Joissain kohteissa turvallisin ja kustannustehokkain tapa toimia on käyttää nostokalustoa. Valitsemme kaluston tapauskohtaisesti, käytämme esimerkiksi erikokoisia nostolava-autoja, -mobiilinostureita tai kourasahaa.

Maisemanhoito / raivaukset

Tarjoamme maisemanhoitopalveluita, esimerkiksi puisto- ja virkistysmetsien harvennuksia, ympäristöä säästäen ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen. Autamme myös mielellämme esimerkiksi valitsemaan kaadettavat ja säästettävät puut tietyltä alueelta.

Myrskytuhojen raivaukset

Silloin kun vahinko on jo ehtinyt tapahtua. Käymme korjaamassa myrskytuulien kaatamia puita turvallisesti ja mahdollisimman vähän lisävahinkoja aiheuttaen. Tuulen kaatamat puut ovat poikkeuksetta yksilöllisesti arvioitavia töitä, joissa turvallisuus tulee ensimmäisenä. Myrskytuhojen raivaukset teemme ensisijaisesti kiireellisinä töinä ja työmenetelmä valitaan tapauskohtaisesti.

Vahingon sattuessa muista ottaa yhteys myös vakuutusyhtiöösi, myrskytuhojen raivaus on työtä, jonka vakuutusyhtiö usein korvaa.

Risujen ja runkojen poiskuljetus

Meiltä voit tilata myös risujen ja runkojen poiskuljetuksen, oksat ja puut kuljetetaan yleensä pois kuorma-autolla. Myös puiden korjuu ahtaasta paikasta onnistuu traktorimönkijällä ja tukkikärryllä.

Runkojen klapitus

Ei kannata itse hikoilla, kun voi saada kaiken valmiina. Lisäpalveluna tarjoamme mm. runkojen klapituksen. Tehokkaalla koneella saa paksutkin rungot pilkottua klapeiksi.

Kantojyrsintä

Kantojen poisto jyrsimällä on tehokas ja siisti tapa päästä eroon häiritsevistä kannoista. Jyrsintä suoritetaan n. 15 cm syvyydeltä, myös pintajuuret jyrsitään.  Kantopurun voi helposti hyödyntää katteena istutuksille tai kompostiin. Jyrsinnän hinta määräytyy kantojen lukumäärän + halkaisijan mukaan, alkaen 100 euroa sis. alv.